Phad Kaprao Gai recept

door Simone
Phad Kaprao Gai

Phad Kaprao Gai oftewel Gebakken Thaise kip met basilicum

Charlotte en ik houden allebei van reizen en we houden van koken. Dus wat is er dan leuker dan eenmaal weer thuis na een reis samen een of meerdere van de gerechten maken die we op reis hebben geproefd? In dit geval was het Charlotte die op reis naar Thailand een kookcursus volgde.

Een van de gerechten die ze maakte was Thaise kip met basilicum.

In het Thais betekent Phad roerbakken, kaprao betekent ‘Thaise basilicum’ en Gai (of Kai) staat voor kip. Zo, heb je meteen je Thais weer een beetje opgehaald. Ik vind Thaise basilicum dan eigenlijk ook wel essentieel om te gebruiken voor dit gerecht, maar dat kun je helaas niet altijd even makkelijk vinden.

Gewone basilicum vs Thaise basilicum

Als alternatief is gewone basilicum ok om te gebruiken, maar ik vind de smaak wel echt verschillen van de twee. Thaise basilicum heeft een totaal andere smaak. Een beetje een combinatie tussen munt en basilicum. Italiaanse basilicum wordt ook wel sweet basil genoemd omdat het zoeter zou zijn. Nu vind ik zoet niet de beste benaming, maar goed.

Bereiden

De Phad Kaprao Gai is makkelijk om te maken en staat bovendien binnen een minuutje of 20 op tafel. Ik vind het lekkerste om dit te combineren met rijst, maar je kunt het ook serveren met bloemkoolrijst of noedels.

Phad Kaprao wordt overigens niet alleen met kip gemaakt. Je kunt dit gerecht terugvinden met varkensvlees, rundvlees of garnalen. De dressing is meestal gemaakt met vissaus, oestersaus, sojasaus en lekker hete pepers.

Ben je nou geen fan van hele hete chili pepers, dan kun je daarvoor natuurlijk ook gewoon rode peper gebruiken.

Check hier andere internationale gerechten!

Phad Kaprao Gai

Phad Kaprao Gai

Een lekker Thais recept dat je weer even een beetje terug op reis brengt! Lekker om te serveren met rijst of noedels
Bereidingstijd 20 min
Totale tijd 20 min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Thaise keuken
Porties 2 personen

Equipment

  • Wok

Ingrediënten
  

  • 100 gram kipfilet gesneden
  • 2 el olie
  • 3 teentjes knoflook
  • 100 gr gesneden boontjes of kousenband gesneden
  • 2-3 bird's eye chili pepers rode pepers mag ook als je het minder heet wilt
  • 1 bosje Thaise basilicum blaadjes
  • 1 el vissaus
  • 1 el oestersaus
  • 1/2 tl suiker
  • 1 flinke ui gesneden
  • 3 el water

Instructies
 

  • Doe de olie in een wook op laag vuur. Zodra de olie heet is voeg je de knoflook, ui, chili pepers en de kip toe. Roerbak tot het gaat geuren en gaar is.
  • Blancheer de boontjes even kort voor een minuutje of wat om ze voor te koken. Voeg ze daarna toe aan de wok met de vissaus, suiker en de oestersaus. Voeg een beetje water toe. Roer alles samen. Zodra het gaar is, voeg je de basilicum toe.
  • Roer om en serveer met rijst
Trefwoord kip

Delen is fijn!

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een comment achter

Rating recept